Concha y Toro – un producator de vin chilian de renume


Daca ajungi in Chile si iti place vinul atunci trebuie neaparat sa vizitezi una din marile podgorii ce au facut din Chile un mare jucator pe piata producatorilor mondiali de vinuri. Concha y Toro este cel mai mare producator de vinuri din Chile si al doilea din lume (asa se lauda ghidul nostru, nu am verificat) si are podgorii in Chile, Argentina (Mendoza) si California (Napa Valley).

Atractia include un tur prin podgorie, la vila fondatorului (doar pe dinafara) si in pivnite (inclusiv pivnita diavolului, Casillero del Diablo, renumita prin vinurile maturate acolo). As fi vrut sa vad si linia de imbuteliere a vinului ca si zona de fermentare si laboratoarele dar nu s-a putut.

Cum a ajuns Chile sa devina un producator de renume de vinuri la nivel mondial? Sunt 3 motive importante: cu ajutor guvernamental (statul subventioneaza exportatorii de vin), cu o clima si un mediu favorabil (in Chile nu exista filoxera sau alti daunatori) si cu un marketing bun!

8 responses

 1. ionescu Avatar
  ionescu

  Imi ploua in gura!

 2. Ionescu Avatar
  Ionescu

  Sa vezi ce emigram in Chile!

 3. pai mai nou acolo e de munca

 4. Cred că trebuie studiată cauzalitatea inexistenţei filoxerei…Am avut şi la Gura Văii vii care nu fuseseră răpuse de filoxeră, le-a distrus ceapeul!

 5. Si ceapeul tot un fel de filoxera e! Culmea ca aici vinul chilean e mai scump decat in Romania

 6. Cred ca in Romania e mana a II a, imbuteliat la Segarcea…

 7. Sa inteleg ca te-ai delectat din plin cu “murele si ciocolata” din Carmenere?

 8. Crezi ca puteam rezista fara?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux