Barcelona – impresii si recomandari


Am petrecut o saptamana plina de vacanta in Barcelona si imprejurimi, timp mai mult decat suficient sa-mi fac o impresie despre capitala Cataluniei dar si sa pot face niste recomandari pentru cei care ar vrea sa mearga acolo. Pentru ca eu am calatorit cu familia iar copiii nu mai sunt mici sa pot lua doar o camera la hotel am ales sa inchiriem un apartament in centrul orasului. Am folosit Trip Advisor (pentru ca de obicei acolo se gasesc informatii bune despre posibilitati de cazare in toate colturile lumii) si am ales un apartament cu doua dormitoare la doi pasi de Piata Catalunya si Ramblas.

In luna August, luna de concediu pentru mai toata lumea, Barcelona este foarte aglomerata si plina de turisti (poate e la fel pe tot timpul anului dar eu am avut mereu impresia ca ne calcam pe picioare cu turisti care, din cauza caldurii sau a aglomeratiei erau din ce in ce mai nesimtiti, se inghesuiau la intrare, se bagau in fata, nu se uitau pe unde merg pe strada. Fiind pe malul marii, din cauza caldurii vara este foarte mare umiditate, desi temperaturile nu depaseau 30-32 de grade, atmosfera era destul de greu de suportat la amiaza, in metrou, care nu e sapat la mare adancime, fiind cel mai greu (in statii pentru ca trenurile au aer conditionat din fericire).

Am vizitat toate locurile de interes din Barcelona (Tibidabo, Park Guell, Sagrada Familia, Casa Mila si Battlo, Ramblas, Barceloneta, Acvariul, etc.) dar si Stadionul Nou Camp, plaja din Barcelona, Montserrat, El Corte Ingles (destul de scump) si La Roca Village (Factory Outlet pentru multe firme renumite si unele preturi bune) si a meritat, ne-a placut, ne-am distrat, am avut ce vedea. Si ca veni vorba de preturi, pentru turisti Barcelona este un oras destul de scump: o bere pe Ramblas e 6 euro (in zone mai putin frecentate de turisti 3 euro); un bilet de autobuz/metrou e 1.5 euro (10 calatorii 9.25 euro, abonament pe 3 zile 18 euro); o sticla de apa de 0.5l la automat in metrou este 1.2 euro (la restaurant ajunge si 2-3 euro) iar o masa de pranz poate ajunge 25-30 euro de persoana (vorba nevestei, la niste restaurante la care nu cred ca as manca daca ar fi in Romania).

Daca ajungeti in Barcelona si aveti timp o zi, mergeti neaparat sa vizitati Montserrat, merita toti banii. Iar daca sunteti amatori de senzatii tari nu strica sa faci o vizita la Port Aventura (noi am fost la Tibidabo si a fost de ajuns, copiii sau saturat mai ales ca aveau experienta Disneyland). Si o mare dezamagire, fantanile arteziene din Montjuic (de langa Plaza Espana): pentru o ora de spectacol de muzica, apa si lumini a trebuit sa ne calcam pe picioare cu peste 50.000 de turisti iar spectacolul a cam lasat de dorit (se tine seara doar de joi pana duminica). Am fost poate influentat si de faptul ca in trecut am vazut fantana arteziana de la Las Vegas din fata hotelului Belagio si fantana de langa Burj Khalifa din Dubai.

One response

  1. Daca iti plac fantanile arteziene treci prin Craiova, e ieftin si sunt 3 ore cu masina si daca esti in zona treci si prin parc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux