Atena, Grecia


Desi am fost de nenumarate ori in Atena, unde am stat o perioada lunga de timp intre 2002 si 2004, nu am pastrat prea multe amintiri fotografice din Atena (am in schimb o multime de fotografii din Grecia de la Delphi, Nafplio, Meteora, Patra, Aegina, Olimpia si multe alte destinatii). Atena este un oras plin la tot pasul de vestigii arheologice si din cate imi aduc aminte, au fost probleme mari la constructia metroului pentru ca peste tot pe unde se sapa se gaseau diverse obiecte vechi de mii de ani.

Atena, oras cu peste 5 milioane de locuitori, in care mai mult de jumatate din populatia Greciei se inghesuie pe o suprafata de cateva zeci de kilometri patrati. Orasul s-a extins foarte mult dupa cel de-al doilea razboi mondial cand, din cauza saraciei din tara, locuitorii se indreptau spre capitala in speranta unei vieti mai bune. Extinderea orasului a fost insa haotica, fara un plan urbanistic coerent ceea ce a facut ca Atena sa se sufoce din cauza traficului la sfarsitul anilor 90. Din fericire inainte de Jocurile Olimpice de vara din 2004, Atena a primit foarte multe fonduri pentru infrastructura. Gurile rele spun insa ca situatia economica dezastruasa de acum din Grecia se datoreaza faptului ca acele fonduri au fost cheltuite prost si multe au intrat in buzunarele diferitelor firme (parca seamana cu ceva cunoscut).

Din punct de vedere turistic, Atena este un oras care merita vizitat, cu multe vestigii istorice si muzee dar si cu multe plaje si locuri de distractie. Daca suportati caldura caniculara, luna august e o perioada buna de vizita intrucat toti atenienii sunt plecati in concediu iar in oras circulatia este lejera. Pentru plaja si o vreme mai normala, lunile iunie si septembrie sunt perfecte. Iata cateva fotografii facute prin 2002 si 2003 tot cu un aparat foto cu rezolutie de doar un megapixel:

2 responses

  1. Bei tu bere Mugure? Din asa halba mare…uite cum se schimba omul. :)

  2. Pozele sunt facute in urma cu 9 ani!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux