Ton, calamar, rouge – in sfarsit am descoperit sursa de peste

Ieri dimineata am plecat de acasa hotarat sa gasesc peste proaspat si de calitate pentru un gratar de weekend. Am ajuns intr-un mic port la 50 de km de Alger in speranta ca vom gasi peste ieftin. N-a fost sa fie, erau doar trei tarabe care vindeau peste de o calitate indoielnica. Din fericire am fost indrumati catre Tipaza, la inca 10 km, sa incercam si acolo. Bucurie mare, in piata din port am gasit o varietate impresionanta de peste mediteranean. Am ales ton, calamari, rouge si inca o specie pe care nu o cunosc.

Acasa am pregatit gratarul, am curatat pestele, tonul l-am marinat cu ulei de masline, lamaie, sos de soia si condimente pentru o jumatate de ora, dupa care l-am pus pe gratar, nu foarte mult, aproape sushi. Celalat peste l-am bagat la folie cu lamaie, ulei de masline, condimente si usturoi. Rouje-ul l-am uns cu putin ulei de masline si l-am pus direct pe gratar. Am avut un pranz 100% peste (sau ma rog, 90% pentru ca am avut si cartofi in folie la jar). Bineinteles ca am asortat cu un vin alb si am incheiat cu trabucuri de calitate.

Leave a Comment