Revolution 2020 – Chetan Bhagat


Revolution 2020 - Chetan BhagatPentru mine, cel mai placut mod de a petrece mai multe ore intr-un zbor mai lung este sa citesc o carte buna, in felul asta timpul trecand mult mai repede (mai ales in zborurile intercontinentale). In ultima calatorie la Delhi am citit cartea in zborul de dus asa ca la intors a trebuit sa cumpar din aeroport. Cum nu stiam ce sa cumpar am ales numarul 1 din topul librariei: Revolution 2020 de Chetan Bhagat, un tanar scriitor indian de succes (http://www.chetanbhagat.com).

A fost o data ca niciodata… intr-un mic oras din India traiau doi baieti inteligeniti. Unul voia sa-si foloseasca inteligenta ca sa castige bani iar celalalt ca sa porneasca o revolutie. Problema era ca amadoi iubeau aceeasi fata.

Revolution 2020 este, asa cum o spune si subtitlul sau, o carte despre dragoste, coruptie si ambitie. Este o poveste despre niste prieteni din copilarie (Gopal, Ranghav si Aarti) care incearca sa gaseasca succesul, dragostea si fericirea in Varanasi, unul dintre cele mai vechi orase din lume aflate inca in existenta si unul dintre cele sapte orase sacre ale Indiei antice. Pentru cele trei personaje nu este insa usor sa obtina acestea intr-o societate incorecta care ii rasplateste pe corupti. Gopal se alatura sistemului iar Ranchav lupta impotriva lui iar la mijloc este fata (Aarti). Cine va castiga?

2 responses

  1. Mai făcut curios! Apucă-te de scris tată că timpul trce şi le zici frumos! De exemplu fă traducerea cărţii şi dă-ne-o s-o citim şi noi! Deocamdată!

  2. Daca-as avea timp de tradus, as avea timp si de scris. Oricum, descrierea actiunii e de fapt o adaptare din engleza, asa ca nu e chiar contributia mea :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux