Pe cine sa dau vina?


Am plecat azi dimineata de acasa spre aeroport pe la 7:30, aveam avion la 9:10. In taxi soferul imi spune: “e cam ceata, credeti ca plecati?” Stau putin sa ma gandesc si-i raspund: “cred ca la decolare nu-i nici o problema daca e ceata, la aterizare e mai complicat”. Am lasat bagajele la “drop-off” (facusem check-in cu o seara inainte, dovada ca si Tarom a intrat in randul companiilor civilizate), am luat coada lunga de lunea de la “security check” (romanii circula destul de mult cu avionul in ultima vreme, printre calatori si fosti fotbalisti sau antrenori de renume: Rednic si Olaroiu plecau si ei cu treaba) si pe la 8.30 eram la poarta asteptand imbarcarea. Pe la 9.00 suntem anuntati ca din cauza ca avionul nu a sosit de la cursa dinaintea zborului nostru plecarea este intarziata.

Ma uit la ceata de afara care nu voia sa se ridice sub nici o forma, parca dimpotriva devenise si mai deasa. Lasasem bagajul la cala asa ca nu prea aveam cale de intors ci doar sa astept sa vedem ce se intampla. Pe la 10.30 incep sa se anuleze zboruri iar abia pe la 13.00 se anuleaza si zborul meu. Tarom a fost suficient de civilizat sa ne dea de mancare si de baut (un sandvich si o sticla de apa) in perioada cat am asteptat decizia de anulare a zborului. Din cauza vizibilitatii reduse si alte zboruri au fost anulate iar in terminal se cam aglomerase. Am avut destul noroc sa gasesc un zbor cu conexiune prin Viena (fara nici o taxa suplimentara). La 16.10 eram deja in “aer” dar ziua nu era terminata. Conexiunea catre Belgrad a avut 50 de minute intarziere. Noroc ca in Viena (ca si in Cairo) acesul la internet prin wi-fi este gratuit si timpul a trecut mai repede.

Dupa aproape 15 ore de la plecarea de acasa am ajuns cu bine la Belgrad si in timp ce-mi desfaceam sireturile stam si ma gandeam: pe cine sa dau vina? Pe Tarom pentru ca nu are toate avioanele si piloti pregatiti sa aterizeze pe vizibilitate redusa? Sau pe nemtii care au construit aeroportul in Otopeni, unde conform unor statistici si legende se pare ca este zona cu cea mai multa ceata din Campia Romana?

One response

  1. Vina e a Pământului că se învârtește și destul de repede, iar lumea a început și ea să prindă gustul vitezei.
    Ce mișto era pe vremea lui Mihai Viteazul. Călare făceai trei zile până la Belgrd, poate patru și mai opreai pe la vreun han, mai luai câte o bardacă…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux