"There is no limit to what a man can do or where he can go if he doesn't mind who gets the credit"
"There is no limit to what a man can do or where he can go if he doesn't mind who gets the credit"

Parerea mea despre Bulgaria

Am vizitat in ultima vreme Bulgaria de mai multe ori, cu masina si cu avionul si pot sa spun ca acum sunt mult mai indreptatit sa-mi exprim parerea despre tara vecina de la sudul Dunarii si mai ales sa discut despre mitul turistic pe care il reprezinta. Ce ii atrage pe romani in Bulgaria? Peisajul frumos si servicii de super calitate? Sau statiuni si distractii de cinci stele? Nu, atractia principala este pretul! Pentru ca nu stiu cum, dar in Bulgaria preturile sunt la jumatate. Preturile la mancare, la bautura, la cazare, la servicii, la orice, sunt foarte atractive! Sunt atat de atractive incat din ce in ce mai multi bucuresteni prefera sa plateasca benzina pana la Ruse, sa plateasca taxa de pod si rovinieta bulgareasca si sa-si faca cumparaturile de la Metro de acolo!

prostituataCum intri in Bulgaria pe la Ruse, te asteapta radare care au un singur scop: sa-i fraiereasca pe romanii care vin acolo sau doar tranziteaza tara spre Turcia sau Grecia. Drumul se ingusteaza apoi de parca ai merge pe un drum de tara de la noi iar calitatea este asemanatoare. Pe centura Plevnei te asteapta a doua serie de radare si politisti pofticiosi de ciubucuri dar si prostituate. Nu ca in Romania nu ai gasi prostituate pe centura dar in Bulgaria prea erau la tot pasul.

Sofia este un oras anost cu strazi si bulevarde mult mai proaste comparativ cu Bucurestiul pline de gropi si petice, cu  blocuri comuniste la tot pasul (nu ca la noi nu ar fi dar multe din ele au inceput sa fie renovate si izolate la exterior) si care in nici un caz nu aduce a capitala europeana ci mai degraba cu un oras tipic comunist din Europa de est.

teres mavrud todoroff Bulgarii sunt renumiti pentru productia de legume (castravetii bulgaresti sunt recunoscuti iar salata bulgareasca sau shopska este obligatoriu de consumat la orice masa), pentru cateva vinuri de calitate (cele din podgoria Todoroff le recomand cu caldura, in special Teres Mavrud), si pentru iaurt (bacteria care ajuta la fermentarea laptelul pentru obtinerea iaurtului a fost descoperita de un bulgar, conform Wikipedia). Recomand supa de iaurt cu castraveti (tarator) care se serveste rece si e foarte buna mai ales vara in zilele calduroase.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

6 thoughts on “Parerea mea despre Bulgaria”