Obiceiuri de ramadan in Algeria


La apusul soarelui imamul anunta supusii ca pot intrerupe postul si acestia se aseaza in familie la masa (iftar). In perioada ramadanului femeile gatesc mancaruri alese, acestea pleacand de la servici mai devreme sa pregateasca masa de iftar, sotii vin mai tarziu si pana la apusul soarelui trag un pui de somn). In Algeria, dar si in alte tari din Magreb, masa de seara incepe cu cateva curmale si un pahar de lapte batut (cunoscutul airan turcesc). La felul intai se serveste binecunoscuta ciorba, foarte asemanatoare cu ciorba balcanica. Urmeaza apoi o serie de mancaruri traditionale pe baza de carne si apoi desertul.

Dupa aproximativ doua ore de la apusul soarelui, imamul cheama supusii la rugaciune dupa care barbatii ies la un ceai si o shisha cu prietenii sau pur si simplu ies pe strada si se intalnesc in grupuri stand de vorba pana tarziu in noapte. A doua zi dimineata bineinteles ca se scoala tarziu, ora de varf fiind in jurul orei 9. Amortiti dupa o noapte lunga, infometati si insetati, la servici nu sunt in stare de nimic, asteptand sa treaca ziua cat mai repede.

3 responses

  1. ce tare aia cu barbatii trag un pui de somn :))

  2. eu cred ca nu e pui de loc e adult!putorile draculului !Au umplut lumea cu petrolul lor!

  3. daniela Avatar
    daniela

    Iaca,al meu nu merge niciunde la ceai..da..trage cate un somn saracu ziua..da face curat pe balcon zilnic(avem caine) mananca curmalele (puse in apa plus caise uscate)bea kafeaua,apa,apoi mananca….apoi..sta acasa..doar barbatii Nefamilisti ies pe afara la ceaiuri ..eu,locuiesc in tara araba si nu vad la vecinii mei sa faca asa ceva…ca la noi cu betivanii..care vor se duc repede,numa sa scape de acasa..masa n 2 SUHUR,se ia pe al ora 2-3 dimineata…eu,de obicei mananc cu el ca na..pofta..apoi mai se fumeaza una -2 tigari,ceva apa,suc..si nanii…a doua zii se ia de la capat…no apa,no papa,no kafea,pana la apusu soarelui..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux