Lisabona – cateva impresii


 

Am fost cateva zile la Lisabona, cu treaba si nu de placere dar am avut timp sa vad cate ceva si sa-mi fac cateva impresii. Impresii care per total nu sunt foarte grozave, poate si din cauza ca de la sosire in aeroport (cam imbacist si murdar pentru o capitala europeana) bagajul a ajuns ultimul pe banda desi la Bucuresti cei de la preluarea bagajelor i-au pus eticheta “priority” (care la sosire disparuse ca prin minune, bine ca a ajuns bagajul). Sau poate din cauza ca hotelul era foarte ponosit si avea un miros de mucegai  si umezeala (desi era de 4 stele) ce mi-a adus aminte de India (mai precis de mizeria si mirosul urat din India)?

In sfarsit, Portugalia e in criza, o criza care ca si in Grecia se cam vede (terasele si restaurantele erau destul de goale) si poate ca si asta m-a facut sa-mi fac impresia pe care mi-am facut-o. Sau poate colegii  mei care s-au laudat cu sutele de feluri in care portughezii gatesc codul (importat din Norvegia si alte tari nordice). Oare nu mai e peste in oceanul Atlantic pe coasta portugheza sau sunt prea puturosi sa-l mai pescuiasca? Ar mai fi si berea si faptul ca vinul de Porto e mai cunoscut la noi decat la ei?

Totusi e ceva: Pasteis de Belem (sau Pastel de nata), cosulete de foietaj umplute cu crema de ou. Dar nu stiu daca doar pentru asta Lisabona si Portugalia ar merita o vizita mai amanuntita intr-o vacanta de vara, mai ales ca preturile nu sunt chiar atragatoare…

One response

  1. O, ce bine! Nu mai vreau Lisabona, prefer Vaticanul si Florenta! Pa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux