Impinsul la zid


Vi s-a intamplat vreodata sa visati ca incercati sa fugiti de un pericol dar oricat de tare v-ati stradui si oricate eforturi ati depune nu inaintati deloc? Ati incercat vreodata sa golitii vreodata o barca plina cu apa cu o galeata fara fund? Sau sa impingeti un perete? Bineinteles ca in asemenea situatii nu se poate obtine niciodata un rezultat…

In situatia asta ma aflu si eu de cand am inceput aventura mea in Algeria: incerc sa golesc barca de apa cu galeata fara fund si sa imping un perete mult prea gros ca sa-l pot urni din loc… La tot pasul gasesc pe cineva care imi scoate fundul galetii… Oare asa gandeau si strainii care veneau in Romania imediat dupa revolutie?

5 responses

  1. sunt costi.Ai incercat sa impingi galeata fara fund, numai cu mainile, si sa golesti barca cu un perete proaspat varuit?Incearca, baiete, apoi mai discutam ca-ntre barbatzi!!! :)

  2. Un francez, casatorit cu o prietena de-a mea, ne-a povestit ca in ’92 cind a venit prima data in Romania trebuia sa aiba un partener roman ca sa poata deschide o firma(se pare ca asa era legea atunci, nu stiu, eram minora pe vremea aia). Cind a venit vorba de aportul la capitalul social, romanul nostru i-a raspuns:” pai ce bani, eu cu capul, tu cu banii!” Din experienta mea ulterioara, strainii s-au plins de lenea romanilor, ingeniozitatea cu care fura (fizic sau ore de munca), snobismul sau nestatornicia lor. In marile companii, insa, majoritatea au fost multumiti si uimiti de loialitatea si inteligenta alor nostri. Eu lucrez cu citeva firme din China. Ma apuca nebunia cit sint de inceti la minte!!!! Imi este imposibil sa inteleg cum sa ai negcieri 2 ore despre articolul…x. Si sa spui clar, fara portite de interpretari: il vreau verde, marimea z, calitatea y. Si vine rosu, marimea z-1, calitatea…q. Intrebi: CUMMM E POSIBILLLL???
    Ti se raspunde:” nu e mare diferenta!” sau” e mai frumos asta!”. Si companii mari, nu taraba din coltul Beijingului…Algerienii dv. cum sint?

  3. cred ca asa se simteau si expatii care veneau la ericsson :) noi eram un fel de algerieni, ei veneau dintr-o tara mai civilizata.

  4. Chinezii tai Amira macar fac ceva, algerienii mei nu stiu cum sa se ascunda si sa nu faca nimic. Pe de alta parte au cele mai mari pretentii cand e vorba de drepturile si partea lor.
    @razvan: poate ca si noi eram un fel de algerieni dar eu tin minte ca la ericsson romania expatii nu prea munceau. aici e tocmai invers, numai expatii muncesc!

  5. Unul se calugareste si in prima zi staretul,ca sa-si faca o impresie despre el il pune sa care cu un cos de nuiele murdar de pamant niste apa dintr-o balta sa ude o margine uscata de pasune.Dupa vreo trei ceasuri,staretul se duce sa vada ce a facut ucenicul sau.Acesta,rusinat ii spune ca nu a putut sa faca mare lucru dar staretul il lauda spunandu-i:ai facut trei lucruri bune,mai intai ai dovedit ascultare,apoi ai spalat fara sa vrei cosul si ai insirat apa peste iarba aceasta care se uscase,Bravo!Asa si tu,mergi inainte!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux