Il asteptam pe Mos Craciun


Am aranjat bradul si il asteptam cuminti pe Mos Craciun. Sigur o sa vina!

4 responses

  1. Amestecul de mister si incertitudine,spiritualitate incarcata de bucurii si emotii,imaginar trecut dincolo de inchipuire, iata starea ce invaluie faptura copiilor in aceste momente.Unii scapa plansul,altii rad fara motiv,repeta in gand micile poezii,astepta minunea !Pe la o vreme adorm cu chipul luminat,se identifica cu visele noptii si se trezec din timp scormonind pe sub bard:”a venit ,ma”!!!

  2. Sunt atatea povestiri si legende despre Mos Craciun!Toate arata starea de bine sau de rau prin care au trecut oamenii.In vremea idioteniei comuniste ,saracu,a fost destituit pe motive politice si inlocuit cu Mos Gerila, un proletar provenit din prizonierii de razboi pierduti prin ceturile si gerurile siberiei.Avea apartenenta de clasa si ura pe cei bogati.Bineinteles si origine sociala sanatoasa provenind din clasa muncitoare “ce munceste pana moare,n-a avut si nici nu are” uzine si fabrici.El aducea copiilor,drapele , cravate rosii precum si scrisori de la tatucu Stalin.Iar mai tarziu de la mult iubitul tovaras.Din fericire ,dupa 50 de ani de rataciri,avem din nou un Mos Craciun occidental,manos si sfatos.Ii cam joaca ochii in cap dupa gagici dar e al nostru din vechime si cu toate moatele pe care i le punem rezista si ne infrumuseteaza sarbatorile.La Multi Ani ,mosule!Si la anu sa mai vii incarcat cu jucarii!

  3. Mos Craciun da tarcoale si pe la noi.Azi dimineata pe la ora cinci,in parte de sud vest a casei s-a auzit o pocnitura si am sarit din pat drept in pantaloni.Am iesit emotionat,control peste tot,zapada a intrat in papuci si pin ceata deasa a diminetii incercam sa disting vreo umbra.Cu frigul in oase am intrat in casa ,la caldura:”cred ca Mos Craciun cauta un traseu sigur pana la noi si-l impiedica luminatia de la balcon”.
    Mosule stai cuminte ca nu plecam nicaieri,nu de daruri avem nevoie ci de venirea ta,in spirit.Te simtim pe aproape,nu ti-e frig?

  4. Oare cand o veni?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux