Birocratia in Algeria


Am fost avertizat inca de la sosirea in Algeria sa ma inarmez cu rabdare cand e vorba de rezolvat problemele cu autoritatile locale. Si am fost avertizat bine pentru ca dupa doua luni si ceva de sedere aici inca nu am permis de munca si rezidenta… peste 2 saptamani imi va expira viza.

Dar birocratie nu se opreste aici. Practic in orice domeniu de activitate totul se misca incet, trebuie sa treaca pe la ma multi, trebuie apelat la sefi sau chiar dat spaga in unele cazuri! Chiar si intr-o companie multinationala se intampla aproape la fel: hartogaraie multa, multi sefi si sefuleti, intarzieri la sedinte, lipsa de responsabilitate, etc…

Daca vrei sa mananci la restaurant trebuie de asemeni sa fii inarmat cu rabdare si sa nu-ti fie foame pentru ca poti astepta 20 de minute pana sa vina ospatarul sa-ti ia comanda. Mancarea poate sa vina intr-o ora… Iar daca vrei o furculita sau un servetel trebuie sa ceri de 3-4 ori pana sa le aduca.

13 responses

 1. crenguta Avatar
  crenguta

  cred ca azi ai avut o zi grea, cam pesimist postul :)

 2. poate fi o explicatie pentru silueta de zvarluga pe care ai capatat-o.Costi

 3. elennuka Avatar
  elennuka

  :))

 4. Da, am avut o saptamana grea, nu numai astazi. Din fericire am rezolvat multe din problemele pe care le aveam. Totul e bine cand se termina cu bine ;-)

 5. se pare ca ai uitat de unde ai plecat!pe ce aici scoti ceva fara sa fii ruda cu cineva sau sa dai cuvenita spagutza!

 6. eu nu ma duc la restaurant daca la intrare nu-mi da cineva din interior buna ziua si nu ma conduce la masa ,oferindu-mi lista cu meniul!

 7. @oghi: nu se compara cu Romania, e mult mai rau!!! E ca la noi pe vremea lui Ceausescu… Iar despre restaurant si aici te asteapta la intrare poate dar serviciile sunt sub orice masura de proaste.

 8. auzi,acasa nu poti a stai?ce sa cauti intr-un restaurant ca asta?da alea de cincsprezece stele tot asa sunt?

 9. tot asa, de fapt despre alea vorbeam ca in altele nu am curaj sa intru

 10. Inseamna ca in Egipt e mai bine !Cel putin in privinta serviciilor.Birocratia este la fel.
  Un amic ,spaniol, de la o companie petroliera spunea ca in afara de Egipt ar mai fi putut merge in Algeria ,dar ca a preferat Cairo, in primul rand pt scoala copiilor .

 11. Scoala nu e rea nici aici dar sunt altele care ne consuma insa daca te adaptezi nu e problema

 12. Fratilor ma regasesc in ceea ce scrie Mugur, pe scurt – lucrez intr-o companie petroliera in Algeria am stat 56 de zile la munca si dupa am venit acasa 28 zile cnf ctr. acum Ambasada nu mai doreste eliberarea unei alte vize in conditiile in care APT-ul este aprobat, vor sa iasa permisul de munca. Deja au trecut si cele 28 de zile si astept permisul de munca cat v-a fi d-zeu cu mila. Nu stiu ce sa fac sa imi caut in alta parte sau sa astept raspunsuri din partea companiei? Astept sfaturi din partea celor care au mai trecut prin asa ceva.

 13. @Ionut: cum am spus mai sus: rabdare! :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux