Avion, Tarom, ATR 72, o ora pana la Sofia care are un aeroport cochet, cu un singur bancomat care nu mergea, noroc ca taximetristul m-a lasat la un alt bancomat UniCredit, hotel – lasat bagaj, birou, sedinta, masa de pranz cu salata shopska (specific bulgareasca: rosii, branza, castraveti, ceapa, ardei – oare de ce noi nu avem nimic tipic romanesc la bucatarie?), birou, sedinta, hotel, dus, masa de seara, ton la gratar (excelent!!!), un vin bulgaresc (Mavrud) foarte bun!
Sofia – prima zi (jurnal de calatorie)
12 responses
Sigur că da, cum ai dat de pezdă străină gata începi să critici bucătăria românească!Cum n-avem specific românesc la bucătărie,? ,da tochitura, sarmaua, plăcinte poale-n brâu, ŢUICA, căpşunica ehee, cum uită omul, femei frumoase la tot pasul, lene cât cuprinde, beţivi, ce asta înseamnă că n-avem???
pai vezi ca sarmaua e turceasca… tuica e la fel in regiune, doar ca are alt nume
Nu ştiu că sarmaua e turcească, dar ţuică de Gura Văii, galbenă, “ulei”, parfumată şi de tărie medie, N-AU!!Nici iezi la grătar ca ai noştri!!
ia si tu ovcharska data viitoare :):) o sa-ti placa si mai mult
mavrud asenovdgrad 1997 cauta :) o sa-ti placa si mai mult…
daca nu intrebi cunoscaotrii
cauta restaurantul gara za dvama e pe dundukov (o straduta pe langa) …
ia si parlenca si daca nu ai timp sa faci poze iti dau eu :D poze am :)
data viitoare, am ajuns deja la buc…
Referitor la bucataria romanesca…ai dreptate.Imi pare rau ca noi nu avem o reteta originala.:((…sanatosi sa fim:)
…totusi avem vinuri de calitate.Acum beau impreuna cu Nour un vin de calitate:”Domeniul Coroanei” Segarcea ->Pinot Noir “sec”…asta da calitate:)).Macar atat!:)))
Mai avem mult de invatat la vinuri Troe! Avem si noi vinuri bune dar daca te duci sa cumperi nu prea ai ce alege de pe raft…
mi-am adus aminte de prezentarile din varna cand am baut thcerga :)) parca asa se scria?
Parca Tcherga ii zicea, avea o eticheta multicolora
Am zis eu: uite deja ne-am strâns 9 beţivi, dintr-un foc!!
Leave a Reply