Ice Cream Sundae

ice cream sundaeIce cream sundae este un desert renumit american care are o etimologie si o origine incerta. Din punct de vedere etimologic “sundae” se crede ca este o alteratie a cuvantului Sunday (duminica), modificat poate din considerente religioase, motivul acestei alteratii insa este incert, poate provine din “inghetata ramasa de duminica, de vanzare pentru mai tarziu”.

icecreamsundae11-hpDe asemeni, originea Ice cream sundae este incerta, 3 orase americane isi revendica dreptul de a fi inventatorul acestui delicios desert: Two Rivers, Wisconsin in 1881, Evanston, Illinois in 1890 si Ithaca, New York in 1892 (mai multe detalii pe Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Sundae). Dupa Google, care celebreaza Ice cream sundae astazi cu un doodle special, se implinesc 119 ani de la prima documentare a desertului de inghetata sundae, deci Ithaca, New York este orasul de origine.

Poate originea nu este cea mai importanta, pana la urma produsul este cel care conteaza iar ice cream sundae este o inghetata delicioasa din vanilie, ciocolata sau oricare alt fel cu diverse topinguri si siropuri. Probabil ca ati auzit de banana split, alb si negru, sau parfait, acestea sunt doar cateva exemple de Ice cream sundae. V-am facut pofta? Apasati pe butonul like mai jos!

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages