Festivalul laleleor la Istanbul


Festivalul lalelelor la IstanbulFestivalul lalelelor la IstanbulFestivalul lalelelor la IstanbulFestivalul lalelelor la IstanbulFestivalul lalelelor la IstanbulFestivalul lalelelor la IstanbulFestivalul lalelelor la IstanbulFestivalul lalelelor la IstanbulFestivalul lalelelor la IstanbulFestivalul lalelelor la IstanbulFestivalul lalelelor la IstanbulFestivalul lalelelor la IstanbulFestivalul lalelelor la IstanbulFestivalul lalelelor la IstanbulFestivalul lalelelor la IstanbulFestivalul lalelelor la Istanbul

De prin 2004 turcii au inceput sa reinvie traditia lor de cultivatori de lalele in speranta ca vor face din Istanbul la un moment dat capitala mondiala a lalelelor. Au plantat in acest timp in Istanbul in jur de 54 de milioane de bulbi de lalele cu care au impanzit toate parcurile, aleile si spatiile verzi ale orasului. In fiecare primavara de la sfarsitul lui martie si pana in mai e o incantare pentru ochi sa vezi spectacolul de culori al lalelelor la Istanbul.

Cu o ambitie similara, Turcia vrea sa devina un concurent de vaza al Olandei la exportul de bulbi de lalele. Anul trecut au exportat peste 40 de milioane de bulbi dar pana la cele 9 miliarde ale Olandei e cale lunga. Sper insa sa va placa fotografiile de mai sus, chiar daca unele lalele au inceput deja sa se paleasca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux