Despre taximetristii din Bucuresti

De obicei folosesc taxiul in Bucuresti numai cand plec la aeroport sau vreau sa ies in oras seara si nu vreau sa-mi pun in pericol permisul de conducere pentru o bere sau un pahar de vin. Avusesem deja o aventura in urma cu o saptamana cu un taximetrist in timp ce ma intorceam de la aeroport (depasiri nebune, schimbari de banda, frane, etc) dar am crezut ca e un fenomen singular.

Aseara m-am intalnit cu niste prieteni in oras si am apelat din nou la taxi ca mijloc de transport. Am facut comanda si a venit dupa 5 minute. Taximetristul fuma in masina.  Nu a schitat nici un gest sa stinga tigarea sau sa ma intrebe daca ma deranjeaza. A fost o mare greseala pentru el pentru ca la plata nu a primit nimic in plus fata de ce scria pe “ceas”.

Ca o paranteza, fiindca nu am condus, am avut timp sa admir Bucurestiul. Se vede ca e criza… Cladirile din centru arata jalnic, imbatranite, darapanate, neingrijite. Probabil ca la un cutremur mai puternic marea majoritate vor ajunge ruine. Noroc ca reclame luminoase si panouri publicitare imense acopera fatadele si iau ochii privitorului, creind senzatia de modern si nou.

La intoarcere taximetristul vorbea la telefon. Avea hands free si a vorbit tot drumul. Nu m-a deranjat. Din discutie mi-am dat seama ca vorbea cu un prieten, tot taximetrist. Dar se vedea ca se forteaza sa prelungeasca convorbirea. L-a intrebat de cel putin trei ori “si ce mai zici ma?” Si conducea imprudent iar la un moment dat o masina a schimbat banda fara sa semnalizeze si a inceput sa comenteze “ia uite-l ma si p-asta cum imi taie calea fara sa semnalizeze!” Nu cred ca el a semnalizat vreodata de cand are masina… Astia-s taximetristii din Bucuresti…

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 thoughts on “Despre taximetristii din Bucuresti”

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages