Despre incalzirea globala

Am fost provocat de un comentariu la articolul anterior asa ca vreau sa va spun parerea mea despre incalzirea globala. In primul rand trebuie sa spun ca sunt ecologist convins. Urmatoarea masina pe care mi-o voi cumpara va fi un hibrid sau va functiona cu biodiesel :-)

Am vazut o multime de documentare si filme despre incalzirea globala si poate sunt influentat de ele. Filumul lui Al Gore (An Inconvenient Truth) care abordeaza aceasta tema este poate prea dur si prea exagerat, nu stiu daca l-ati vazut, dar are un sambure de adevar, asta e clar! Nu lua Al Gore premiul Nobel degeaba!

Nu discuta toata lumea despre incalzirea globala doar ca sa mai avem un subiect de discutie; pana si americanii (cei mai ignoranti dupa parerea mea despre acest subiect) se gandesc sa faca ceva in aceasta directie.

Si eu sunt bucuros ca avem o iarna normala in sfarsit, cu frig si zapezi ca in copilarie, ca s-a refacut calota glaciara si avem sperante de un 2008 normal.

Dar de ce sa nu facem fiecare din noi cate ceva (char daca incalzirea globala este doar o poveste pentru media). Sunt lucruri marunte care daca ar fi respectate de cat mai multi s-ar vedea rezultatele. Ca sa nu mai spun ca unele sunt in avantajul nostru: un bec cu consum mic reduce factura la curent, o masina cu consum redus de combustibil scade cheltuielile lunare si exemplele pot continua.

Sunt patetic? Poate ca da, dar as vrea ca si copiii copiilor mei sa se bucure de zapada peste 25 de ani!