Probleme cu bateria la smartphone?

Folosesc zilnic un smartphone de aproape 10 ani. Am avut toate generatiile de telefoane inteligente cu ecran mare si conectivitate la e-mail si internet. De fiecare data cand un prieten imi vedea noul telefon, invariabil aparea si intrebarea: “si bateria cat te tine?” Iar raspunsul surprindea pe toata lumea: “o zi, maxim doua”. Da, la un smartphone pe care il folosesti intens in fiecare zi, cu push e-mail, internet si convorbiri telefonice, bateria tine in cel mai fericit caz numai o zi! Pentru ca sunt multe telefoane din aceasta categorie care trebuie incarcate si de doua ori pe zi (iPhone 3GS stie).

Explicatia e simpla: un telefon obisnuit nu sta tot timpul conectat la internet si nici macar la retea pe cand un smartphone (daca e folosit ca smartphone) sta tot timpul conectat si consuma bateria. Iar daca folosesti wifi bateria se consuma si mai tare, wifi necesita mai multa putere. Plus ca un ecran mai mare (la smartphone) este mare consumator de baterie.

Daca ai un smartphone si ai probleme cu bateria iti dau mai jos cateva sfaturi pentru a imbunatati perioada de viata a acesteia:

  • foloseste reteaua GSM in caz ca nu folosesti sau nu ai abonament de internet/date (conexiunea 3G/WCDMA foloseste din plin bateria) si inchide conexiunea 3G dupa fiecare utilizare.
  • daca folosesti wifi, inchide conexiunea cand nu o folosesti sau seteaz-o astfel incat cand telefonul este in stand-by sa se inchida automat.
  • micsoreaza luminozitatea ecranului pana la o limita acceptabila
  • inchide toate aplicatiile pe care nu le folosesti atat timp cat telefonul este in stand-by. Sunt aplicatii care folosesc procesorul telefonului chiar si in stand-by si implicit consuma baterie.

Leave a Comment