Prima expoziţie universală

Pe 1 mai 1851 se organiza in Anglia prima expoziţie universală. Au trecut 160 de ani de atunci iar aniversarea este marcata de Google cu un doodle pe masura:

imagePe vremea aceea expozitia s-a numit Marea Expoziție a Lucrărilor de Industrie a tuturor națiunilor. Tarile Romane au avut o participare modesta cu produse agricole si industriale. Marea expozitie a fost ideea printului Albert sotul reginei Victoria si de la prima expoziţie universală pana in zilele noastre au fost organizate peste 50 de astfel de expozitii. Ultima expoziţie universală (Expo 2010) a avut loc anul trecut la Shanghai in China. Am gasit pe Wikipedia o lista a tuturor expoziţiilor universale: http://en.wikipedia.org/wiki/World%27s_fair

Pe 1 mai sarbatorim si ziua muncii dar in Romania, in comparatie cu tarile civilizate daca aceasta zi pica duminica, nu se acorda ziua urmatoare ca zi libera. Pentru ca noi nu suntem suficienti de eficienti si productivi. Si tot pe 1 mai sarbatorim si ziua lui Costiman (care a fugit la Baia Mare la concurs)

Leave a Comment