Porumb copt


Pe marginea drumului, in drum spre Staouali, o localitate “turistica” din vestul Algerului, se pot vedea seara cateva focuri aprinse pe niste butoaie metalice, cu cativa copii in jurul lor si uneori cate o masina oprita. Au aparut de 2-3 saptamani, de cand porumbul poate fi copt. In seara asta am oprit cu un coleg sa ne facem pofta. Pentru 30 de dinari (1 leu) primesti un porumb mai mult ars decat copt (si deja trecut). Copiii care te servesc nu au mai mult de 15-16 ani si pentru cativa dinari pe seara stau si intretin focul la marginea drumului in speranta ca trecatorii grabiti si pofticiosi opresc.

2 responses

  1. Astfel de focuri de porumb se intind pe tot drumul pina la situl roman de la Tipasa si chiar mai departe. Toata vara, pe drumul de intoarcere de la Tipasa se vedeau butoaie in flacari pe linga garduletul de paie de pe marginea drumului. Din loc in loc se mai strecura si soarele la apus si se uita pe furis prin gaurile gardului. Mi-e personal mi-a fost sila sa maninc porumb din locurile alea. Era mult prea mizerie. Cum mai este viata prin Algeria? Se mai trage pe la Tizi?? S-a mai calmat treaba prin Alger?

  2. S-a mai calmat treaba prin Algeri dar la Tizi inca se mai cearta. Viata e la fel, nu se schimba prea multe lucruri pe aici. Mizeria e la fel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux