Obama killed Osama

Si ce daca? Urmeaza alegerile anul viitor in America iar Obama e in scadere vizibila, desi dupa mine e cam devreme pentru campania electorala, oamenii uita repede. Sau poate ca de acum Obama vrea sa faca numai lucruri de efect pentru poporul american in intampinarea campaniei electorale si in speranta unui nou mandat la Casa Alba. Nu cred nici asta pentru ca mai ales in politica externa Obama e cam varza: cu Egiptul si Tunisia a dat-o in bara rau de tot, la fel si cu Libia. Poate doar daca rezolva problema din Siria, Yemen sau din Iran. Oare un razboi in zona condus de americani n-ar pune economia SUA din nou pe roate? Nu-l vad insa in stare pe Obama de asa ceva, este prea pacifist. Sincer azi dimineata cand l-am vazut spunand ca Obama a fost lichidat, nu mi-a venit sa cred, Obama abia a fost in stare sa omoare o musca (si cred ca si asta l-a deranjat rau de tot).

De dimineata cand am aflat stirea, toate agentiile de presa si posturile de stiri speculau faptul ca dolarul va creste si ca pretul petrolului va scadea, actiunile companiilor americane se vor indrepta si asa mai departe, numai lucruri bune se vor intampla. M-am uitat insa in seara asta pe piata financiara si surpriza, dolarul nu a crescut (are o scadere de 0.4% azi), indicele DOW are o crestere nesemnificativa, la fel si S&P 500 iar Nasdaq are o scadere mica. Deci nimic spectaculos, chiar si pretul petrolului e stabil! Si atunci?

Sau este oare doar incheierea cu happy end in public a unui capitol din arhivele CIA? E cam greu sa justifici 10 ani de cautari prin jungla montana din Afganistan si Pakistan cand Osama se “pitea” sub nasul tuturor la cativa metri de o unitate militara pakistaneza.

Leave a Comment