Finala EURO 2012

Anul asta nu prea am avut timp sa-mi spun parerile despre fotbal, desi inca am ramas spectator destul de fidel al meciurilor din UCL si de la EURO 2012. De fapt vizionarea meciurilor de fotbal e pentru mine o activitate secundara, de obicei citesc o carte cu televizorul deschis sau o repriza dau la bicicleta medicinala, asa ca nu pot spune ca pierd timpul uitandu-ma la meci. La EURO 2012 am avut ocazia sa vedem un fotbal evoluat cu echipe nationale puternice, meciuri echilibrate in general si multe goluri frumoase. Am fost placut impresionat de echipa Rusiei dar si de cea a Portugaliei (cu toate ca multa lume nu-l place pe Cristiano Ronaldo, eu il admir din punct de vedere sportiv).

Ati observat ca marea majoritate a echipelor canta imnul cu mare mandrie cu exceptia unor jucatori? Iar aceste exceptii sunt de fapt imigranti in tarile respective. Daca nu ati observat inca, diseara la semifinala sa-i urmariti pe Ozil, Khedira, Bouateng sau Balotelli (sau puteti vedea aici o mostra: http://www.youtube.com/watch?v=2U8NuviQf-E). Nu vreau sa fiu rasist, dimpotriva indemn acesti jucatori sa arate ca chiar se bucura ca au fost primiti ca cetateni ai respectivei tari si canta cu mandrie imnul acestei si nu joaca doar pentru faima si bani.

merkel-platiniIn seara asta se decide ce-a de-a doua finalista dar din pacate am o presimtire ca se stie deja cine va castiga EURO 2012: Germania. Ca doar nu degeaba se tot plimba Angela Merkel la toate meciurile echipei nationale. Eu tot mai sper in Bufon, Pirlo si Cassano dar sansele sunt mici sa vedem o finala Italia – Spania. Sau poate sunt eu prea pesimist?

[foto: telegraph.co.uk]

@Later edit: Italia m-a contrazis aseara si a facut un meci foare bun impotriva Germaniei calificandu-se in finala. Asteptam cu interes ziua finalei sa vedem daca Spania isi va pastra titlul sau daca Italia se dovedeste a fi in revenire de forma si meciul cu Germania de aseara nu a fost doar o intampare.

Leave a Comment