Cum instalezi Jelly Bean pe Xperia Arc

This post might be already obsolete. Keep it only as reference. Check XDA-Developer forum for updates.

Cum Sony nu are nici un plan sa mai continue dezvoltarea sistemului de operare pe telefoanele Xperia din generatia 2011 (Arc, Arc S, Pro, Ray, etc) m-am gandit sa incerc sa instalez de unul singur ultima versiune de Android (4.1 sau Jelly Bean) disponibila pe forumul XDA Developers. Atentie, daca vreti sa schimbati sistemul de operare pe telefon cu o versiune care nu este suportata de producator veti pierde garantia telefonului. De asemeni riscati sa stricati telefonul definitiv daca nu sunteti familiari cu termenii si conceptele explicate mai jos. Nu sunt responsabil pentru nici un fel de stricaciuni pe care le cauzati telefonului in cazul in care urmati pasii de mai jos.

Cel mai important pas in procesul de upgrade este deschiderea (descuierea) bootloader-ului (unlock bootloader). Procedura este descrisa foarte clar pe site-ul Sony Mobile: http://unlockbootloader.sonymobile.com/. Odata terminata aceasta procedura pasii pentru instalarea Jelly Bean pe Xperia Arc sunt:

1. Fa un back-up complet la telefon. Salveaza-ti contactele, mesajele, fotografiile, muzica, etc. sunt o multime de programe pe Google Play pentru asta.

2. Descarca kernel-ul si ROM-ul dorit. Sunt o multime de variante pe forumul XDA developers: Xperia Arc Android Development. Eu am ales un ROM AOKP: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1859518. Copiaza arhiva pe SD cardul telefonului. Pentru kernel am ales http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1926299. Copiaza de aici WiFiModules.zip pe SD cardul telefonului. Descarca si copiaza pe SD card AOKP JB AIO Fix v3.2 (Xperia Arc Arc S).zip

3. Instaleaza fastboot (un program care permite scrierea filesystem-ului Android dintr-un PC pe USB) impreuna cu ADB (Android Development Bridge) sau Android SDK. Recomand ca fastboot sa se instaleze in acest folder: C:\android-sdk-windows\platform-tools

4. Conecteaza telefonul in mod fastboot (se opreste telefonul apoi se porneste apasand tasta meniu, tasta din dreapta jos, si conectand cablul USB. LED-ul telefonului se aprinde albastru).

5. Verifica daca telefonul este vizibil pentru programul fastboot: din linie de comanda lanseaza comanda “fastboot devices” fara ghilimele. Daca totul e OK vei primi un raspuns de genul: CB5A1CNBRG&ZLP  fastboot

6. Scrie kernel-ul in telefon cu urmatoarea comanda: “fastboot flash boot boot.img” unde boot.img este extras din arhiva descarcata mai sus (Arc Fusion).

7. Porneste telefonul in mod CWM (dupa apasarea butonului power se apasa de cateva ori pe tasta de volum pana cand apare meniul CWM)

8. In meniul CWM se fac urmatoarele operatiuni (se foloseste tasta volum pentru navigare si tasta home pentru selectare, pentru intoarcere in meniul anterior folositi tasta inapoi):

– wipe data/factory reset
– wipe chache partition
– advanced/wipe dalvik cache
– advanced/wipe battery status

– install zip from sdcard (aici selectati in ordine, asteptati sa se termine fiecare script)
– ROM-ul ales aokp_anzu-ota-eng.kxp_build4.zip
– AOKP JB AIO Fix v3.2 (Xperia Arc Arc S).zip
– WiFiModules.zip
– AOKP JB AIO Fix v3.2 (Xperia Arc Arc S).zip

Restartati telefonul

Optional se pot instala si Google Apps (se pot descarca de aici: Latest GApps) dupa restartare tot din meniul CWM

Punctul 8 de mai sus depinde de ROM-ul ales (inclusiv versiunea acestuia). Va sfatuiesc sa verificati forumul respectiv pentru mai multe detalii. Tot acolo veti gasi si ajutor in caz de probleme.

Leave a Comment