Criza financiara in Romania

Am primit acest mesaj pe e-mail:

Cumpărati Made in Romania tot ce se poate, de la orez pana la chestii de uz casnic. Nu ma refer ca trebuie sa cumparam Logan, daca vrem si avem bani de Mercedes, dar, producatorii nostri au dificultati sa exporte acum. Cu cat mai multi vor cumpara produse romanesti, macar pana trece criza, cu atat mai mult vor avea de lucru romanii din putinele fabrici care mai produc ceva in Romania si vom trece mai usor peste criza. Cumparand un produs romanesc se platesc impozite, salarii, chirii, dobanzi. Nu poti sa le cumperi pe toate din afara, dar atunci cand poti alege …

Cea mai usoara metoda de identificare a unui produs romanesc sunt in general primele 3 cifre din codul de bara. Acestea sunt fie 594 fie 642 (exceptie fac bauturile).

Trimite mai departe acest mesaj, pentru economia tarii noastre.

Acum nu stiu daca asta e solutia pe termen lung, poate pe termen scurt ajuta Romania. Intrebarea pe care o pun tuturor vizitatorilor pe blog, pentru ca eu nu am mai fost in Romania de 5 luni iar in Algeria sincer eu nu simt nici o criza, se simte intradevar criza in Romania?

De ce intreb asta: ieri, un coleg suedez imi spunea ca a citit un articol in Dagens Industri in care Romania era in lista unor tari care nu sunt afectate de criza financiara mondiala. Cine are dreptate?

Leave a Comment