Biban de mare la cuptor

Astazi am mancat niste peste (desi nu era dezlegare la peste), am cumparat de la Real niste biban de mare de aquacultura din Grecia. Bibanul de mare (sea bass) este un peste foarte gustos si este foarte usor de gatit. Eu l-am gatit dupa ureche: am curatat pestii de intestine si de solzi, apoi l-am pus pe un pat de felii de lamai intr-un castron de sticla (se poate pune si in tava daca sunt mai multi). Pestele se da cu sare, piper, se pune ulei de masline, putina boia sau chilli, rozmarin proaspat (eu am un ghiveci in bucatarie) si se adauga o capatana de usturoi (se lasa necuratat e mult mai gustos). Deasupra se mai pun niste felii de lamai si se baga la cuptor la 200 de grade timp de 30 de minute. Se serveste cu legume si vin alb (eu am ales un Chardonay din Australia)

biban de mare la cuptorsea bass in ovenbiban de mare la cuptor cu legume

Leave a Comment